O nama

Početna O nama
O meni

Verica Aljinović

Ja sam Verica Aljinović, dipl. pravnik sa položenim pravosudnim ispitom i sa preko 22 godine iskustva u industriji proizvodnje i distribucije robe široke potrošnje (FMCG), sa sedištem u Beogradu. Sa 47 godina životnog iskustva, moje profesionalno putovanje obuhvata:

  • Vođenje i razvoj Pravnog i Compliance tima u Nestle-u: 14 godina sam bila ključni član evropske mreže pravnika, odgovorna za pravne/compliance poslove u jugoistočnom regionu koji obuhvata: ex-Yu regiju, Rumuniju i Bugarsku.
  • Član Upravnog odbora za 9 jurisdikcija, razvoj pravne i compliance funkcije sa 11 članova tima - koja podržava rad 3 fabrike, distributivne centre, preko 10 raznih kategorija proizvoda, preko 22 Distributera kao i kompletnu prodajnu silu. Vodjenje projekata sa pravne strane: Centroproizvod akvizicija 2012 godine, Froneri Joint Venture transakcija 2016 godine (podrška fabrici sladoleda u Staroj Pazovi), kao i razvoj nove fabrike Nestle u Surčinu za provodnju proizvoda na bazi biljnog porekla koja je građena tokom 2022 i 2023 godine.
  • Tokom mog mandata, kompanija nije bila izložena značajnim kaznama, niti bilo kom većem reputacijskom riziku.
  • Iskustvo u maloprodajnoj i distributerskoj industriji: 3 godine pravne podrške maloprodajnim lancima NIKE-a i INDITEX Group (ZARA, Bershka, Massimo Dutti i dr.) u okviru Delta Holding kompanije i brand protection manager za NIKE za region Balkana;
  • 5 godina rada u distributerskim kućama: Direktna Trgovina i Direct Group, pravna podrška distribuciji brendova multinacionalnih kompanija: British American Tobacco, Strauss Adriatic (Doncafe portfolio) i Telenor (distribucija pre-paid paketa).
  • Desetine treninga i obuka svih ovih renomiranih multinacionalnih Kompanija.

Udata, dvoje dece, sa hobijima: botanika, putovanja i skijanje.

Moja misija: pružiti pomoć Kompanijama i timovima, bilo da one imaju ili nemaju In-house pravne i compliance timove u prepoznavanju potreba kao i organizaciji poslova, procesa, projekata, procedura, obuka, evaluacija i obezbeđenje najboljih pravnih saveta putem proverene partnerske mreže advokata.

Law
Ethics
Compliance
Preporuke saradnika na LinkedIn stranici
Filozofija

VALEC

Complere – imati sve delove – „raditi u skladu sa svim pravilima i standardima“ (lat.)

VALEC je konsultantska agencija sa iskustvom "in house" pravne prakse i usklađenosti - specijalizovana za eksternu podršku za pravne poslove i projekte (organizaciju) kao i preventivne aktivnosti (treninzi, procedure, programi) i rešavanje izazova (procene, istrage) u usklađenosti (compliance) i poslovnoj etici.

Osnivač je Verica (Božić) Aljinović sa više od 20 godina rada na pravnoj i compliance funkciji u najjačim domaćim i multinacionalnim FMCG kompanijama na regionalnom nivou.
Pružam Vam širok spektar praktične ekspertize usklađenosti direktno ili putem moje partnerske mreže advokata.